banex logo


Odstranjevalec madežev

Doma imamo veliko uporabnih stvari za različne namene, na katere niti ne pomislimo. Šamponi, mleko, zobne paste, pene za britje, krompir ali gazirana pijača. Vse našteto nam koristi poleg osnovnega namena tudi za druge namene. Če recimo, vzamemo mleko. Mleko nam lahko koristi kot odstranjevalec madežev. S pomočjo mleka lahko odstranimo madeže črnila z oblačil. To najlažje storimo tako, da oblačilo potopimo v mleko. Pustimo vse skupaj stati preko noči. Naslednji dan oblačilo operemo na običajni način. Mleko bo koristno tudi pri kavnih madežih. Če bomo na oblačilu imeli svež, kavni madež, ga moramo čim prej preliti s hladnim mlekom. Speremo ga z vodo, ki smo ji dodali malo detergenta za pranje.

 

Šampon na drugi strani ima osnovni namen, da si z njim operemo lase. Če pa šampon nanesemo na madeže, ki se naberejo na ovratnikih, bo služil kot odstranjevalec madežev. Šampon bo razgradil telesna olja, ki se nabirajo na ovratnikih srajc ali polo majic. Šampon v tem primeru deluje na podoben način kot detergent  za pranje.

Recimo da bi belo srajco umazali s črnilom iz kemičnega svinčnika. Na madež razpršimo lak za lase in težavo bomo rešili. Lak nam lahko pomaga kot odstranjevalec madežev, kadar je madež nastal zaradi rdečila za ustnice. Preden bi oblačilo očistili, madež poškropimo z lakom za lase. Potrebno je počakati deset minut in madež očistimo s pomočjo gobice. Nato pa oblačilo operemo v pralnem stroju.

 

Čeprav zobno pasto večinoma uporabljamo pri ustni higieni, jo lahko uporabimo tudi kot odstranjevalec madežev. Zobna pasta nam bo koristila, ko bomo morali odstraniti trdovratnejše madeže z oblek ali preproge. Zobno pasto naneseno direktno na madež, močno zdrgnimo, da madež izgine. Potem pa z vodo zobno pasto speremo z oblačila ali preproge. V tem primeru nam krpa iz mikrovlaken lahko veliko koristi.

Pena za britje nam bo pri manjših madežih od hrane zelo koristila. Peno za britje nanesemo na madež. Pustimo delovati nekaj sekund. Peno speremo z oblačila. Če pa imamo recimo madež od kečapa ali paradižnikovega soka, moramo peno za britje nanesti na madež. Pustimo, da se pena za britje popolnoma posuši. Nato pa samo izperemo. Seveda je potrebno uporabiti peno za britje in ne gel.

 

Sladke gazirane pijače nam bodo prišle prav, ko bomo naša oblačila umazali s krvjo. Recimo da se popraskamo in kri pride na oblačila. Madež odstranimo tako, da oblačilo namočimo v gazirano pijačo in ga tam pustimo preko noči. Enako velja za madeže na preprogi. Gazirano pijačo nanesemo na umazano površino, počakajmo, da se vpije in zdrgnemo z grobo krtačo. Madež nato očistimo z milnico. Krpa nam bo pomagala obrisati preprogo.

 

Krompir pa nam lahko pomaga pri odstranjevanju blatnih madežev. Krompir prerežemo na pol, podrgnemo po madežu. Tkanino namočimo za nekaj časa v hladno vodo in operemo v pralnem stroju. Paziti je potrebno, da ne drgnemo s tisto stranjo krompirja, kjer je lupina. Tako bi madež samo razmazali.

 

Edino, kar ne bo koristilo za odstranjevanje madežev je sol za pomivalni stroj. Ta bo koristila samo v pomivalnem stroju. Nikakor nam ne bo pomagala pri madežih in njihovem odstranjevanju.

Odstranjevalec madežev


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5348382000

Davčna številka: SI12260827

Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice

https://www.banex.si/

prodaja@banex.si

T: 03 757 1518

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »