banex logo


Kuhinjska krpa

Pri kuhinjah veliko damo na končni videz. Veliko časa namenimo načrtovanju kuhinje in kako jo bomo umestili v prostor. Poskrbimo za vse podrobnosti in posamezne detajle. Velikokrat pa pozabimo na najbolj uporaben element v kuhinji. To je kuhinjska krpa. Če bomo v kuhinjo dodali eleganten set kuhinjskih krp, bo to lahko naša skrivna sestavina, s katero bomo dali piko na i, končnemu izgledu kuhinje. Malo barve, mehka tkanina, zanimiv vzorec ali motiv na krpi, vse te malenkosti lahko poživijo cel prostor. Hkrati pa je kuhinjska krpa tudi dragocen kuhinjski pripomoček. Pripravljena je na vse naloge, od brisanja, poliranja, čiščenja ali pa nam pomaga pri premikanju vročih posod po štedilniku. V kuhinji bodo kuhinjske krpe vedno koristne.

 

Lahko bi rekli, da bodo kuhinjske krpe poskrbele za vse. Če se na eni strani odlično spopadejo z določenimi opravili, se na drugi strani obnesejo tudi pri bolj običajnih nalogah. Služijo nam lahko za prekrivanje gotovih jedi, kot podstavek za vročo posodo, da ne poškodujemo kuhinjskega pulta, v krpe lahko zavijemo živilo in ga osušimo in podobne stvari. Seveda krpa za tla nikakor ne more nadomestiti kuhinjskih krp. Že zaradi namena uporabe, se sama sestavina obeh krp razlikuje.

 

Kuhinjska krpa nam lahko služi kot kuhinjski dekor. Če obesimo na steno lepo kuhinjsko krpo, bomo s tem izpolnili slog in videz naše kuhinje. Ker je na voljo kar veliko različnih kuhinjskih krp, se bomo včasih težko odločili, katero bomo izbrali. Običajne dimenzije pri kuhinjskih krpah so 35x35 centimetrov. Večje kuhinjske krpe pa imajo dimenzije 50x70 centimetrov. Material iz katerih so izdelane kuhinjske krpe je lan ali bombaž. Katero velikost bomo izbrali je manj pomembno, ker jih bomo uporabili v vsakem primeru. Velike kuhinjske krpe nam bodo služile pri brisanju posode, da ne bodo takoj mokre. Na drugi strani pa so manjše kuhinjske krpe boljša rešitev, da jih pri delu ne bomo namakali v tekočino ali pa da nam ne bodo visele iz pulta do tal. Še zlasti je to pomembno takrat, ko uporabljamo metle, da pometemo kuhinjo. Nikakor ne želimo, da se pri pometanju zapletemo še v kuhinjsko krpo.

 

Metla za pomivanje tal je v kuhinji sestavni del pri čiščenju. Nikakor pa na to metlo ne smemo namestiti kuhinjske krpe. V kolikor bi kuhinjska krpa bila uporabljena za brisanje tal, jo moramo dobro oprati, preden bi jo ponovno uporabili pri brisanju posode. Glede materiala kuhinjskih krp, bi se lahko za lan reklo, da ima bolj grobo teksturo. Bombaž pa ima gladko teksturo. Za oba materiala pa se lahko reče, da imata zelo vpojno funkcijo. Kuhinjske krpe imajo všite zanke za obešanje. Tako jih enostavno obesimo, kadar jih ne uporabljamo.

 

Kuhinjske krpe lahko uskladimo tudi v kombinaciji s predpasnikom ali kuharskimi rokavicami. Na drugi strani pa bi se lahko reklo, da kuhinjskih krp ni nikoli dovolj. Vedno jo iščemo, ker ni na tistem mestu, kjer bi morala biti. Razlog pa je sila preprost, še zlasti pri velikih družinah. Vsak si krpo predstavlja kje drugje ali pa jo uporablja za kakšen drug namen. Zato jih moramo vedno kupiti dovolj in jih shraniti na mestu, kjer so hitro dosegljive, ko jih potrebujemo.

Kuhinjska krpa


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5348382000

Davčna številka: SI12260827

Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice

https://www.banex.si/

prodaja@banex.si

T: 03 757 1518

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »