banex logo


Dišeče palčke

Posode iz katerih uživamo hrano in pijačo, niso tako nedolžne, kot bi se lahko reklo na prvi pogled. Številne posode lahko vsebujejo nevarne kemikalije, ki bi lahko resno ogrozile naše zdravje. Seveda se velika večina te nevarnosti skriva v plastičnih posodah. Plastična posoda je tako, poleg same plastike lahko nevarna tudi zaradi uporabe neustreznih barvil, s katero bi se plastika obarvala. K sreči se proizvajalci plastičnih posod zavedajo te problematike. Zaradi tega se uporablja vedno manj škodljivih elementov, tudi zaradi okoljevarstvenega vidika in vsi strmijo k prijaznemu ravnanju.

 

Plastična posoda je v uporabi vsak dan. V njih shranjujemo hrano, da se le ta ne pokvari. Iz plastičnih posod jemo in pijemo. Ali pa v njih enostavno shranimo hrano in jo zamrznemo. Nihče niti ne pomisli, da bi lahko bilo kaj narobe s plastiko ali s plastičnimi posodami. Ker plastika vsebuje številne kemikalije, ki bi lahko povzročile nevšečnosti ali pa bi se lahko razvila določena bolezen. Ko kupujemo plastične posode, je zaželeno da preberemo deklaracijo. Določene nevarne kemikalije lahko iz plastike preidejo v tekočino ali hrano, ki jo uživamo. Recimo plastične steklenice za primer ali pa otroške steklenice. Če ima izdelek številčno oznako 3 ali 7, obstaja velika verjetnost, da ta izdelek vsebuje bisfenol A. Ta povzroča motnje endokrinega sistema. Posnema hormone v telesu in lahko negativno vplivati na naše zdravje. Dišeče palčke ne hranimo v plastičnih posodah.

 

Veliko plastike je prisotno okoli nas. Skoraj vsak proizvod vsebuje nekaj iz plastike. Težko najdemo izdelke, ki ne vsebuje vsaj delčka plastične mase. Če pogledamo malo po domovih, bomo kmalu našteli veliko plastičnih proizvodov: ščipalke za perilo, vrv za obešanje perila, razna posoda, pribor za hrano, koš za odpadke, miške, tipkovnice, slušalke, upravljalnik za TV, WC ščetka in tako dalje. Dišeče palčke imajo samo palčko iz plastike. Ostali del pa je zmes različnih sestavin. Osvežilec prostora je v embalaži, ki je izdelana iz plastike.

 

Če še malo podrobneje pogledamo plastične posode. Plastična posoda je dokaj varna za uporabo. Vendar je kljub temu v kombinacijo s hrano, naj ne bi uporabljali v mikrovalovni pečici. Pri segrevanju lahko te nevarne kemikalije toliko prej preidejo iz plastike na hrano. Zato raje v tem primeru uporabite krožnike ali steklene posode. Tudi pri pomivanju posode, se za  plastične posode ne priporoča umivanje v pomivalnem stroju. Bolje je, da jih pomijemo ročno. Dišeče palčke, niso primerna za odišavljanje pomivalnega stroja.

 

Plastična posoda je na drugi strani lahko odlična, ko gre za shranjevanje. Enostavno jih je nalagati eno posodo na drugo, ne zavzemajo veliko prostora in lahko v določene posode naložimo kar veliko malih predmetov. Tako ni malo gospodinjstev, ki so določena živila pričeli shranjevati v plastičnih posodah. Predvsem se v njih shranjujejo razne moke, sladkor, riž in podobne stvari. Predvsem je shranjevanje v plastičnih posodah bolj praktično, od shranjevanja v originalnih embalažah. Recimo vrečka moke je manj primerna za shranjevanje, kot če bomo moko dali v plastično posodo. Tudi bolj pregledne so, ker takoj vidimo koliko je še preostale količine v posodi. Če imamo opravka recimo s čiliji in mletim prahom iz čilijev, nam bodo lateks rokavice prišle prav. Tako bomo zaščitili roke in poskrbeli, da se kasneje po pomoti ne bomo dotikali kože ali oči. S tem smo se zaščitili pred morebitnimi pekočimi posledicami ali bolečini na koži ali telesni sluznici. Seveda pa dišeče palčke na koncu le uporabimo, ter z njimi odišavimo prostor.

Dišeče palčke


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5348382000

Davčna številka: SI12260827

Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice

https://www.banex.si/

prodaja@banex.si

T: 03 757 1518

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »