banex logo


Čistilo za pečico

Pečica v kuhinji je zelo pomembna z vidika priprave hrane. Ker se ob redni uporabi tudi umaže, je potrebno pečico tudi očistiti. To spada med najzahtevnejše gospodinjsko opravilo. Ker se v pečici veliko peče na visokih temperaturah, maščoba kljub pokrovom posode brizgne iz pekača, hrana se nam lahko razlije, ostanki in olje pa se zapeče na površine znotraj pečice. To je samo nekaj primerov, kjer bomo od časa do časa morali očistiti pečico. Če seveda tega ne bomo delali sproti, se nam bo nabrana maščoba ali ostanki hrane kopičili. In kasneje ko bomo pristopili k čiščenju, toliko težje bo očistiti pečico.

 

Včasih nam tudi drgnjenje, guljenje ali praskanje ne pomaga več, takrat bomo morali uporabiti čistilo za pečico. Novejše pečice imajo vgrajeno funkcijo pirolize. To je fizikalni proces samo očiščenja. Pečica se segreje za določen čas na več sto stopinj. To posledično povzroči, da umazanija in ostanki razpadejo v prah. Ko je postopek končan, pečico samo obrišemo. V tem postopku ni čistilo za pečico predvideno za uporabo. Vendar se pri tem uporabi velika količina električne energije. Tudi pečice, ki imajo to funkcijo, so precej dražje od običajnih pečic.

 

Pri čiščenju pečice imamo na voljo veliko različnih postopkov in čistilnih sredstev. Seveda je čistilo za pečico najbolj primerna rešitev. Čistilno sredstvo je lahko v peni, ki jo nanesemo na površine pečice. Pustimo delovati nekaj ur, oziroma toliko časa, kot je predvidno na čistilnem sredstvu. Med tem časom lahko očistimo parket v dnevni sobi in uporabimo čistilo za parket. Ko je potreben čas minil, se pečica očisti s pomočjo krp in vode. V kolikor je potrebno, se lahko uporabi gobica, da se določeni madeži odstranijo. V primeru, da nimamo pravega čistilnega sredstva na voljo ne smemo uporabiti drugega. Recimo čistilo za pomivalni stroj nikakor nima enakega učinka na pečico.

 

Samo pečico lahko očistimo tudi brez uporabe kemije. Kis, pecilni prašek natron in limona; vse to skupaj lahko pomaga pri bolj enostavnemu čiščenju pečice. Ker so določeni deli v pečici težko dostopni, je tam težje odstraniti maščobo, ki nam je brizgnila. Seveda nam bod tudi v takih primerih čistilo za pečico najbolj koristilo. Seveda je na večini pečic, na vratih vgrajeno steklo. Čez njega lahko nadziramo peko in dogajanje v pečici. Seveda tudi steklo je potrebno očistiti tako zunaj, kot znotraj. Uporabimo čistilo za steklo in ne čistimo stekla z drugimi čistilnimi sredstvi.

 

Ker so vsa čistilna sredstva za pečice agresivna, je potrebna uporaba rokavic. Samo tako bomo roke in kožo obvarovali pred morebitnimi poškodbami. Poskrbimo, da se po koncu čiščenja, pečico dobro pregreje in prezrači. Čistilna sredstva bodo pustila poseben vonj v pečici. Zato je zračenje po zaključku čiščenja pomembno. Tako nam ne bo pri prvi naslednji uporabi pečice ta vonj vplival na vonj hrane, ki jo bomo želeli pripraviti v pečici. Samo pregretje po končanem čiščenju, bo v pečici poskrbelo, da se vsi ostanki čistilnih sredstev izničijo s toploto. Med segrevanjem pečico večkrat odpremo, da se toploto in vonj sproti umakne iz pečice. Očiščena pečica nam bo spet na voljo za pripravo novih okusnih obrokov.

Čistilo za pečico


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5348382000

Davčna številka: SI12260827

Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice

https://www.banex.si/

prodaja@banex.si

T: 03 757 1518

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »