banex logo


Čistila

Vsak dan se zgodi situacija v kateri moramo uporabiti čistilo. V vsakem gospodinjstvu so del gospodinjskih pripomočkov čistila. Pri čistilih imamo vedno na voljo veliko različnih čistil za različne madeže in situacije, kjer nam bo čistilo pomagalo rešiti situacijo. Ker so v čistilih prisotne kemikalije, so lahko določena čistilna sredstva škodljiva zdravju. Seveda nam ravno kemikalije in včasih mešanica le teh, pomaga velikokrat rešiti neprijetne madeže, ki ostanejo na pohištvu ali kje drugje. Tudi vse kemikalije niso škodljive ampak splošno uporabne. Recimo kis, je ne samo koristen v kulinariki, ampak tudi kot čistilo.

 

Določena čistilna sredstva pa so lahko zdravju nevarna. Recimo čistilo za pečico. Ravno zaradi nevarnosti, je potrebno vedno pred uporabo čistila, prebrati navodila za uporabo. Navodila bi morala biti vedno priložena pri čistilu. Včasih so navodila podana samo z grafičnimi varnostnimi oznakami. Velikokrat so grafične oznake odtisnjene na embalaži. Lahko se zgodi, da nam grafične oznake ne bodo povedale dosti. Vendar morajo v skladu z veljavno zakonodajo biti vidne na embalaži. Velikokrat se zgodi, da so navodila in sestava čistil zapisana s tako majhnimi črkami, da jih težko preberemo. Ker je zakonsko potrebno vedno več informacij navesti, je včasih na samo embalažo težko z normalnimi črkami vse zapisati. Če si recimo zamislimo čistilo za kopalnico. Sama embalaža ni velika, nanjo pa je potrebno spraviti 6 slik, ki imajo predpisano velikost. Dodatno je potrebno našteti še vse sestavine, proizvajalce in še kaj. Zaradi količine informacij, ki jih je potrebno napisati, so posledično črke vedno manjše.

 

Določena čistilna sredstva morajo imeti posebne varnostne zamaške, da jih otroci ne bodo znali odpreti. V to skupino spadajo čistila za madeže, belilne sredstva, čistilna sredstva za sanitarije, odstranjevalci vodnega kamna, sredstva, ki nam pomagajo odmašiti odtoke. Pri vseh čistilnih sredstvih velja pravilo, da jih med seboj ne smemo mešati. To velja tudi za zlivanje čistil v odtoke. Že dva različna čistila lahko povzročita manjšo eksplozijo ali pa se lahko razvije škodljiv plin, ki je zdravju škodljiv.

 

Čistilo za vodni kamen je nepogrešljivo v vsaki kopalnici in kuhinji. Ker je sestava vode v Sloveniji zelo trda, se posledično nabiranju vodnega kamna ne moremo izogniti. Zato je potrebna uporaba čistilnega sredstva, da vodni kamen odstranimo. Seveda pa moramo na drugi strani biti previdni pri uporabi čistilnih sredstev. Njihova kemična sestava vpliva na naše okolje. Čim manj jih bomo spustili v odtoke, toliko več bomo prispevali k ohranitvi okolja. Še vedno je v navadi, da kar vse izlivamo v odtoke, tudi neuporabljena čistilna sredstva. Premalo imamo namreč informacij, da čistilna sredstva in ostale kemikalije lahko varno odložimo kot odpadek. Odlagališča komunalnih odpadkov te odpadke zbirajo kot nevaren odpadek. Ustrezno jih shranijo, obdelajo in poskrbijo, da bo njihov škodljiv vpliv na okolje čim manjši. Sem lahko dodamo tudi vsa olja, ki jih uporabljamo za pripravo hrane in kuhanje. Olja so včasih večni problem kam z njim, ko ni več primeren za uporabo. Poskrbimo, da bomo vse te odpadke pravilno odložili. Na komunalnih podjetjih imajo tudi seznam, kdaj te vrste nevarnih odpadkov lahko oddamo bližje našemu domu, da jih ni potrebno voziti na deponijo.

Čistila


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5348382000

Davčna številka: SI12260827

Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice

https://www.banex.si/

prodaja@banex.si

T: 03 757 1518

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »