banex logo


Čiščenje odtokov

Občasno se zgodi, da v kopalnici ali kuhinji začne voda počasnejše odtekati. To so prvi znaki, da se cevi mašijo. Hkrati se lahko pojavi še neprijeten vonj. Oba znaka sporočata, da moramo ukrepati. Samo pravočasno ukrepanje, bo preprečilo večjo škodo ali morebitna popravila. Seveda lahko s preventivnimi ukrepi preprečimo zamašitev cevi. Preventivno lahko odtoke in cevi očistimo na zelo enostavne načine.

 

Za čiščenje odtokov potrebujemo en kozarec sode bikarbone in dva kozarca alkoholnega kisa. To mešanico vlijemo vsake tri tedne v odtok. Odpremo pipo z vročo vodo in pustimo pipo odprto vsaj eno minuto. Seveda pa je priporočilo, da v kuhinjski sifon ne izplakujemo olj, mastnih madežev in kavnih usedlin. Za pomivanje tal velja, da moramo biti pozorni, da  odtok v kopalnici ne zamašimo s smetmi. Če tega ne bomo upoštevali, bo čiščenje odtokov v kopalnici bolj pogosto. Preprosto se bo prah in umazanija vezala z vodo, lasmi in maščobami v sifonu in se bo le ta zamašil.

 

Vsako gospodinjstvo ima zaradi večnamenske uporabe na zalogi soda bikarbono. Soda bikarbona je naravno čistilo, ki vsebuje naravne sestavine in je neškodljiva. Zelo preprost izdelek, ekonomičen z vidika cene in ima skoraj neskončno listo, kjer je soda bikarbona uporabna. Dva recepta s sodo bikarbono sta bolj poznana med ljudmi, za čiščenje odtokov. Prvi recept vsebuje: 100 gramov sode bikarbone, 3 dcl alkoholnega kisa in 2 dcl vode. Sodo bikarbono vsujemo v odtok. Med tem zavremo mešanico kisa in vode. To mešanico vlijemo v odtok ter pustimo delovati pol ure. Zatem izperemo odtok z vročo vodo.

Drugi recept vsebuje: 250 ml sode, 250 ml soli in 250 ml alkoholnega kisa. Zmešamo sodo bikarbono in sol in vsujemo v odtok. Nato prilijemo v odtok še alkoholni kis. Pustimo vse skupaj da deluje 20 minut. Zatem vlijemo v odtok vročo vodo, da vse skupaj splaknemo.

 

Seveda lahko v trgovini na oddelku vse za dom, poiščemo razna sredstva za odmašitev odtokov. Glede na okolje, je lahko to zadnja rešitev. Raje prej poskusimo na naravni način, ki dokazano manj obremenjuje okolje. Osvežilec tkanin nam v tem primeru ne bo popolnoma nič koristil.

 

Lahko bi rekli, da dišava za dom ni na seznamu, kjer najdemo kristalno sodo. Kristalna soda nam bo za čiščenje odtokov prišla prav. Tudi tukaj sta dva recepta najbolj uporabljena. Prvi recept vsebuje en kozarec soli, polovico kozarca kristalne soli in en kozarec alkoholnega kisa. Vse skupaj zmešamo, vlijemo v odtok in pustimo delovati 20 minut. Po 20 minutah, v odtok vlijemo vrelo vodo. Drugi recept za kristalno sol pa vsebuje: dve do tri žlici kristalne soli in en liter vroče vode. Mešanico tega vlijemo v odtok in pustimo delovati eno uro. Po eni uri temeljito speremo odtok in cevi. Kadar bomo uporabili kristalno sol kot čistilo odtokov v kuhinji ali kopalnici, se vedno priporoča uporaba vroče vode. Samo z vroče vodo, se kristalna sol lepo stopi. Hkrati kristalna sol tudi bolje učinkuje z vročo vodo, kot če bi uporabili hladno vodo.

 

Nikoli ne smemo ignorirati dejstva, da voda začne počasneje odtekati. V kolikor ne bomo pravočasno ukrepali, lahko nastane večja škoda na vodovodni napeljavi ali na samem objektu. Tega pa si nikakor ne želimo.

Čiščenje odtokov


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5348382000

Davčna številka: SI12260827

Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice

https://www.banex.si/

prodaja@banex.si

T: 03 757 1518

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »