banex logo


Brisalec za tla

Talne površine zahtevajo redno vzdrževanje. Ker se vsak dan na talni površini puščajo smeti, odlaga prah in na njih delujejo vremenski vplivi, je vzdrževanje pomemben faktor. Ker je samo čiščenje tal velikokrat zoprno opravilo, imamo na voljo kar nekaj pripomočkov. Ti pripomočki nam bodo olajšali delo in zoprno opravilo spremenili v opravilo, ki opravimo sproti.

Pri čiščenju talnih površin lahko uporabimo krpe, pripomočke za pometanje, brisalec za tla, sesalec in tako dalje. Vsem tem pripomočkom je skupno, da nam bodo pomagali očistiti talno površino. Pred vsakim vhodom je postavljen predpražnik. Njegova funkcija je, da pred vstopom v prostor pobere največjo mero umazanije iz obuval. Tako se na njih otrese obuvalo, da iz njega odpade vsa nesnaga. Lahko so to ostanki zemlje, blata, druga umazanija. S tem bomo preprečili, da bi to končalo v prostoru, kjer bi morali vse to dodatno obrisati. V primeru, da na predpražniku ne zadržimo vse umazanije, bo to očistil brisalec za tla.

 

Glede na vrsto talne obloge, je potrebno izbrati pravi pripomoček za čiščenje. Vsaka talna obloga ima določene specifičnosti, ki zahtevajo drugačen pristop. Recimo parket ali keramične ploščice, imajo drugačno površino. Na parketu bi lahko s pometanjem opraskali površino parketa, če bi na metli imeli kovinske ščetine. Za parket bo potrebno uporabiti najmehkejše materiale in bo vse v redu.

Kadar bo prišlo do razlitja ali politja tekočine, bo brisalec za tla poskrbel, da bomo talno površino obrisali in preprečili morebitno škodo. To je recimo pri lesenih talnih površinah zelo pomemben element. Če bi recimo razlita tekočina prišla med deščice parketa, bi se lahko posledično parket napihnil in dvignil.

 

Ker se pri vsakem čiščenju prah najprej dvigne v prostoru in potem počasi pada nazaj na tla in površine, je vrstni red čiščenja zelo pomemben. Najprej prostor pometemo, prah se dvigne. Počakajmo nekaj časa, da se prah poleže po prostoru. Vzamemo omelo za prah in obrišemo vse police in predmete na policah. Ko smo končali z brisanjem prahu, zopet naredimo kratko pavzo. Tako se bo prah, ki ga omelo ni doseglo ali se je med brisanjem spet dvignil v zrak, padlo na tla. Vzamemo brisalec za tla in obrišemo talno površino. Tako smo celoten prostor očistili. Poskrbeli smo, da je čim več umazanije in prahu s takim pristopom odstranjeno. Tako smo poskrbeli, da je prostor čist in nam prah ne bo delal preglavice.

 

Zadnje čase je veliko ljudi alergičnih na razne pršice in prah, zato je potrebno temu posvečati veliko več pozornosti. Na voljo so različni vlažilniki zraka, ionizatorji, ki nam dodatno pomagajo pri bolj čistem zraku. Vsekakor pa moramo v prvi meri poskrbeti, da je higiena v prostorih in da prostore redno čistimo. Vse, kar lahko iz preventive naredimo za naše zdravje, nam bo to samo koristilo. Ker so talne površine toliko bolj izpostavljene, ker po njih hodimo z različnimi obuvali, jih je potrebno redno čistiti. Seveda uporaba določenih čistilnih sredstev lahko vpliva na talno površino. Zaradi tega moramo uporabiti samo tista čistilna sredstva, ki so primerna. Včasih bo dovolj že samo voda in uporaba krpe in tla bodo čista.

Brisalec za tla


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 5348382000

Davčna številka: SI12260827

Oplotniška cesta 1A, 3210 Slovenske Konjice

https://www.banex.si/

prodaja@banex.si

T: 03 757 1518

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »