Potovanje Šrilanka


Potovanje Šrilanka

     Ena izmed naših atraktivnejših ponudb je potovanje Šrilanka. Na tem potovanju si boste lahko privoščili precej nenavadnih pustolovščin. Lahko si boste na primer privoščili jahanje slonov, ki je precej drugačna izkušnja od jahanja kamel, kar ponujamo pri potovanje Avstralija. Najprej se bomo odpravili v samo osrčje tropskega gozda Šrilanke, na poti pa boste lahko videli premnoge stojnice s sadjem in druge lokalne zanimivosti. Na tej poti se bomo, kot omenjeno že v uvodu ustavili v mestecu Habarana, kjer bo možno preskusiti se v jahanju slonov. Istega dne popoldan pa sledi ogled tempeljskega kompleksa, ki se razteza skozi 5 jam in vključuje več kot 100 različnih kipov bude. Sledi sprostitev ob bazenu hotela, kjer bomo nastanjeni.

        Potovanje Šrilanka bomo naslednji dan nadaljevali do Sigirije, kjer se nahaja preko 200 m visoka navpična skala, na kateri je princ Kasjapa v 12. stoletju zgradil mogočno palačo v podobi leva. Po stopnicah se bomo odpravili na vrh te skale, in z nekaj sreče – ob lepem vremenu – se z nje ponuja prekrasen razgled. Nato se bomo odpravili v nekdanjo prestolnico Šrilanke, Polonaruve. V času vladarja Parakramabathuja so zgradili obsežne namakalne sisteme, in ti namakalni sistemi delujejo še dandanes. Ogledali si bomo tudi starodavne templje, kar je od njih ostalo, in se na ta način malo vrnili v preteklost. V tem kompleksu je kar 14 metrov visok kip Bude, ki izgleda zares veličastno.

         Potovanje Šrilanka nadaljujemo naslednji dan, ko se bomo odpravili do vasi Matala, vasica, ki je značilna za to pokrajino in je podobna vasicam, ki smo jih spoznali pri potovanje Grčija. Tu se bomo posvetili rastlinstvu: spoznali bomo drevesa (grme) kave, vanilije, kokosa in številne druge začimbnice in dišavnice. Od tod pojdemo v Kandy, ki je bil prestolnica Šrilanke, v času britanske kolonije. Tu si bomo ogledali tempelj Svetega zoba, kjer hranijo Budin zob, ki je prišel sem v 4. stoletju. S tem predmetom so povezane številne legende in festivali, največji tak festival pa je Perahera, ki se odvija konec avgusta. Naslednji dan se na našem potovanju na Šrilanko odpravimo do Pinavale, kraja, kjer je bila leta 1975 odprta sirotišnica za slone. Tu skrbijo za zapuščene slonje mladiče, ki jih najdejo v gozdu, skrbijo pa tudi za zapuščene slone. Trenutno jih premorejo že več kot 100. Zanimivo jih bo opazovati, med kopanjem v reki ali med igro na vrtu kjer živijo.

       V popoldanskem času pa obisk obrtnih delavnic, med drugim obisk delavnice za izdelovanje batika, posebne tkanine, kakor tudi obisk rezbarske delavnice, kasneje pa še botaničnega vrta. Naslednji dan sledi obisk tovarne za pridelavo čaja, kjer boste čaj lahko tudi kupili, popoldan pa z vlakom do vasice Nanu Oya. Med samo vožnjo boste lahko občudovali čudovito pokrajino Šrilanke. Naše potovanje bomo nadaljevali z ogledom predela Horton Plains, ki je središče trekinga in eko turizma. Na razgledni točki si bomo ogledali prepad imenovan Konec sveta, ki pada v globino preko 1200 metrov. Za konec jutranji safari v nacionalnem parku Yala, kjer si boste z džipov ogledali lenivce, šakale, jelene in druge zanimive živali.

          Sledi obisk mesta Galla, petega največjega mesta na Šrilanki, ki velja za prestolnico južnega dela otoka. Zadnji dan še ogled mesta Kolombo, iz katerega bomo tudi poleteli nazaj proti domu. V kolikor vas naša ponudba za Šrilanko ni navdušila, pa si oglejte še potovanje Mauritius.

Potovanje Šrilanka


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2166925000

Davčna številka: SI70469369

Ljubljanska cesta 12F, 1236 Trzin

https://www.australasia.si/

info@australasia.si

040 414 709

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »