Potovanje Sejšeli


Potovanje Sejšeli

     Vabimo vas na potovanje Sejšeli. Podobno kot pri potovanje Šrilanka gre tudi tu za otoško državo, ki se nahaja v Indijskem oceanu in jo sestavlja 115 otokov. Sejšeli so bili dolgo nenaseljeni, prvi pa naj bi jih obiskali maldivski in arabski trgovci. Ta predpostavka temelji na tam odkritih grobovih. Prvo s strani Evropejcev zabeleženo opaženje pa je bilo s strani portugalskega admirala Vasca Da Game, ki je otoke poimenoval po sebi (Admiral Islands). Najzgodnejši zabeleženi raztovor blaga pa je bil leta 1609, ki ga je izvedla posadka ladje Anscension pod poveljstvom kapitana Alexandra Sharpeigha in v lasti družbe East India Company. Kot prehodno točko za trgovino med Afriko in Azijo so otoke občasno uporabljali pirati, vse dokler niso Francozi prevzeli nadzora nad njimi leta 1756.

       Otoke so poimenovali po ministru za finance kralja Louisa XV., gospodu Jeanu Moreau de Sechellesu, in to ime se je obdržalo vse do danes. Britanci so nadzirali otoke med letoma 1794 in 1810. Jean Baptiste Quéau de Quincy, francoski administrator Sejšelov v letih vojne z Združenim kraljestvom, se je odrekel boju, ko so prispele britanske vojaške ladje. Namesto tega se je uspešno pogajal o statusu kapitulacije v Veliki Britaniji, ki je dal naseljencem privilegiran položaj nevtralnosti. Britanija je sčasoma prevzela polni nadzor pred predajo Mauritiusa leta 1810, ki je bil formaliziran leta 1814 s Pariško pogodbo. Potovanje Sejšeli so postali kronska kolonija ločena od Mauritiusa leta 1903. Neodvisnost je bila dodeljena leta 1976 kot republika v okviru Commonwealtha. V sedemdesetih letih so bili Sejšeli "prostor, ki ga je treba videti, igrišče za filmske zvezde in mednarodni set jet". Leta 1977 je Albert René izvedel državni udar in odstranil prvega predsednika republike Jamesa Manchama. René je zavračal politiko prevelike odvisnosti od turizma in je izjavil, da želi "obdržati Sejšele za Sejšelce". Ustava iz leta 1979 je razglasila socialistično enopartijsko državo, ki je trajala do leta 1991. V osemdesetih letih je prišlo do vrste poskusov državnega udara proti predsedniku Renéju, od katerih jih je nekaj podprla tudi potovanje Južna Afrika.

          Leta 1981 je Mike Hoare vodil ekipo 43 južnoafriških plačancev, ki so prišli na Sejšele preoblečeni v igralce rugbyja v poskusu državnega udara. Na letališču je bila bitka z orožjem, kasneje pa je večina plačancev pobegnila v ugrabljenem letalu družbe Air India. Vodja tega ugrabitve je bil nemški plačanec  D. Clodo, nekdanji član rodezijske SAS. Clodu so kasneje sodili v Južni Afriki (bil je oproščen), kakor tudi v rodni Nemčiji, kjer so mu sodili za zračno piratstvo. Prvi osnutek nove ustave leta 1992 ni prejel potrebnih 60% glasov volivcev, vendar je bila spremenjena različica odobrena leta 1993. Januarja 2013 so Sejšeli razglasili izredno stanje; tropski ciklon Felleng je povzročil hudourni dež, poplave in zemeljski plazovi pa so uničili na stotine hiš. Danes so potovanje Sejšeli moderna država, ki v glavnem živi od turizma. V naši agenciji organiziramo več možnosti, na primer obisk otokov Mahe ali Praslin, kjer vas bodo razvajali v luksuznih hotelih. Vabimo vas da za svojo počitniško možnost izberete potovanje Sejšeli, ki je le ena od sicer mnogih možnosti, ki jih organiziramo v naši agenciji Austal-Asia, kjer organiziramo potovanja po meri

Potovanje Sejšeli


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2166925000

Davčna številka: SI70469369

Ljubljanska cesta 12F, 1236 Trzin

https://www.australasia.si/

info@australasia.si

040 414 709

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »