Potovanje Argentina


Potovanje Argentina

     V bogati ponudbi naših luksuznih potovanj je tudi potovanje Argentina. Argentina je dežela ekstremov – od mogočnih ledenikov v epski pokrajini Patagoniji, do barvite kulture v Buenos Airesu. Ker se nahaja med Andskim gorovjem na zahodu in Atlantskim oceanom na vzhodu, nudi vpogled v spektakularno lepoto dramatičnih gora, terasastih slapov Iguazu, nepreglednih travnatih planot, čudovita posestva, kjer lahko jahate konje cel dan in ne srečate nikogar. Na drugi strani pa svetovljanski Buenos Aires s plesalci tanga, elegantno arhitekturo, gauči na konjih, slastnimi zrezki. Pri potovanju po Argentini nam bo prvi dan dejansko »vzelo« potovanje od Ljubljane do Buenos Airesa. Po prihodu v luksuzni hotel Serena Buenos Aires si bomo nekoliko odpočili od poti, popoldne pa preživeli v družbi gaučov – argentinskih kavbojev na njihovem tradicionalnem ranču na deželi. Ogledali si boste hišo, ki je preurejena v muzej, poln starega pohištva, pripomočkov in oblačil iz preteklosti in malo kapelico, ki je zraven glavne hiše.

       Tretji dan sledi ogled Buenos Airesa. Ogled mesta boste začeli tam, kjer se je začela argentinska zgodovina, na Majskem trgu - Plaza de Mayo, nadaljevali z Obeliskom in predsedniško palačo Casa Rosada, mestno hišo Calbido in kongresno palačo. Obiskali boste Metropolitansko katedralo in videli operno hišo Colon. V centru mesta se bohoti veličastno gledališče Teatro Colon, kjer prirejajo operne, baletne predstave in koncerte klasične glasbe.     Sledili boste stopinjam Evite Peron – argentinske prve dame, ki je bila zelo priljubljena, in obiskali njen grob na pokopališču Recoleta. Ogledali si boste najstarejšo četrt San Telmo, polno kavarnic, antičnih trgovinic, starih cerkva in muzejev. Zaključek ogledov pa bo v La Boci, popularni četrti z barvitimi hišami in ulico Caminito, kjer se pleše tango.

         Potovanje Argentina bomo nadaljevali z obiskom mesta El Tigre, v delto Rio de la Plata, v katero se stekata reki Parana in Urugvaj. Vse živi in diha z reko, ljudje živijo na stotinah otočkov okoli El Tigra. Naslednji dan si bomo ogledali mesto El Calafate, v katerem se nahaja znameniti muzej Glaciarium, ki je zelo poseben in vam približa ledeni svet. Veliko število informacij, fotografij in filmov pojasnjuje kako so ledeniki nastali. V našem potovanju po meri bomo šesti dan odšli na izlet do ledenika Perito Moreno – enega od največjih aktivnih celinskih ledenikov na svetu, 60 m visok, 5 km dolg! Vožnja do polotoka Magellan, kjer se začne vhod v ledeniški narodni park, središče katerega je ledenik Perito Moreno.

          S kombijem vas bodo pripeljali direktno pred ledenik, kjer se boste lahko sprehodili po urejenih poteh na ogled ogromne ledene gmote do različnih razglednih točk. Občudovali boste dih jemajoče poglede na masivni ledenik in opazovali dramatične trenutke, ko se kosi ledu odlomijo in zgrmijo v vode kanala De los Tempanos. V sklopu potovanje Argentina je tudi ogled slapov Igazu. Sprehodili se boste po potkah nad slapovi in tudi ob njihovem vznožju. Krožna pot ob vznožju je dolga 1400 m, ima balkone za boljši razgled proti vrhu. Zgornja krožna pot je dolga le 650 m in ima 6 razglednih točk s panoramskimi razgledi na slapove in je nezahtevna. Skratka, zelo zanimiv in raznolik izlet, na katerem dodobra spoznamo Argentino, nje naravne značilnosti in ljudi. Poglejte si pa tudi ponudbo potovanje Grčija.   

Potovanje Argentina


Podjetje nima akcij.

Matična številka: 2166925000

Davčna številka: SI70469369

Ljubljanska cesta 12F, 1236 Trzin

https://www.australasia.si/

info@australasia.si

040 414 709

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »