Avila prevajanje


Začetni tečaj nemščine Ljubljana

Jezik je sredstvo sporazumevanja. Že v zgodnjem otroštvu se začnemo učiti materni jezik ali materinščino. Naučimo se ga kot prvega in se v njem najlažje sporazumevamo, zato mu tudi pravimo prvi jezik. Začne se s preprostimi besedami kot recimo mama, nato pa jezik raste skupaj z nami. Starejši in večji kot smo, več besednega zaklada imamo. Čez leta seveda pridobivamo vedno več besednega zaklada in skoraj vsak dan zvemo za kakšno novo besedo ali njen pomen. V kolikor oseba zna več jezikov, je materni jezik tisti, za katerega se posameznik sam odloči in mu je bližje kot ostali. Na začetku prevzamemo besedišče jezikov, ki ga govorijo naši starši. To je lahko ne samo slovenščina, ampak tudi hrvaščina, nemščina, angleščina, italijanščina ali drugi jeziki.

Večina zna vsaj še en jezik poleg maternega jezika, tistim, ki pa znajo 10 ali več tujih jezikov pravimo poligloti. Med poligloti najdemo več znanih in odmevnih imen kot so egipčanska Kleopatra VII., vietnamski Ho Ši Minh, angleški J. R. R. Tolkien in še in še. Vendar za vsakodnevno rabo in pogovore ne potrebujemo več kot dva ali tri jezike in ni treba da smo poligloti za osnovno sporazumevanje s sodelavci, družino ali prijatelji.

A vseeno obstaja dejstvo, da če gremo v tujino, z maternim jezikom ne bomo daleč prišli. Kaj hitro se zgodi, da se znajdemo sredi Berlina, nikjer žive duše, priti moramo do železniške postaje, vse pa piše v nemščini, ki je sploh ne poznamo. Začetni tečaj nemščine Ljubljana je lahko dober začetek, kjer spoznamo osnove sporazumevanja. Večina začetnih tečajev nemščine se začne z osnovami, kot so abeceda, številke in razne vsakodnevne fraze in pojmi kot na primer miza, avtobusna postaja, trgovina, muzej, policija, rešilci in še in še. Take osnove se načeloma začnemo učiti pri vseh jezikih, tudi pri začetnem tečaju angleščine. Začetne tečaje vedno spremljajo tudi naloge, ponavljanja in poslušanje izgovorjave domačinov. Na začetku se mogoče zdi nemogoča naloga se naučiti novega jezika in njegovih osnov, a učenje zna biti prav zabavno. Pri začetnih tečajih nemščine Ljubljana se učitelji zavedajo, da učenci nikoli niso imeli globljega stika z nemščino, zato so tudi učne ure prijetne, zabavne in brez pritiska.

Vendar zakaj pravzaprav potrebujemo tečaj nemškega jezika Ljubljana? Nekateri so mnenja, da se lahko vsega naučijo sami z branjem knjig in gledanjem nemške televizije in nadaljevank. Vendar se take osebe ne zavedajo, da učenje novega jezika sploh ni tako lahko, kot se na prvi pogled zdi. Tudi, če nekaj osnov že poznamo iz nadaljevank ali družbe, ne vemo ali je to res pravilno ali v narečju. Učitelji pri začetnih tečajih nemščine v Ljubljani se zavedajo pomena slovnično pravilne nemščine, ter da je slovnično pravilen jezik najlepši ne glede na to ali se učite nemščine ali ste vzeli individualni tečaj nemščine Ljubljana. 

Začetni tečaj nemščine Ljubljana


Podjetje nima akcij.

AVILA, prevajalske in izobraževalne storitve

Litijska cesta 229, 1261 Ljubljana

http://www.avila-prevajanje.si/

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »