AtlasProfilax_big


Bolečine v križu

Skoraj vsak se vsaj enkrat v življenju sooči z neprijetnimi bolečinami v križu. Intenzivnost variira od blagih bolečin pa vse do izjemno hudih, ko nam pogosto najmanjši premik telesa povzroči neizmerno bolečino. Prav tako se te bolečine pojavljajo le za kratek čas, lahko pa so tudi dolgotrajne. In tako se kaj hitro zgodi, da nam najlažja dnevna opravila postanejo problem.

Hrbtenica je sestavljena iz majhnih kosti, ki jih imenujemo vretenca in se nahajajo drug nad drugim. Ključni del hrbtenice so tudi mišice, vezi, živci in medvretenčni diski. Če vemo, kako hrbtenica deluje, lahko tudi bolje razumemo bolečine v križu. Od osebe do osebe se bolečina v hrbtu in bolečina v križu razlikuje, saj se lahko razvija počasi ali pa se pojavi iznenada, lahko je v presledkih ali konstantna. Vendar v večini primerov bolečine v križu same izzvenijo po nekaj tednih, a ti tedni znajo biti zelo neprijetni, če nekaj glede tega ne naredimo. Vzrokov za pojav bolečine v križu pa je več. Če na primer dvigujemo kaj težkega na napačen način, se kar hitro lahko pojavi. Prav tako je bolečina v križu povezana z našim staranjem. Namreč s starostjo se pojavljajo določene degenerativne spremembe hrbtenice. Te spremembe se lahko začnejo že v naših 30-ih letih mogoče že celo prej. Odvisno je tudi od naših dnevnih dejavnosti, ter koliko pretiravamo in obremenjujemo hrbtenico.

Eden izmed bolj pogostih vzrokov za bolečine v hrbtu in križu je bolečina v mišicah zaradi prekomernega delovanja le teh. Mišična vlakna in ligamenti so kaj hitro lahko preobremenjeni in poškodovani. Vsi smo se že soočili s togostjo in bolečino po celodnevnem kidanju ali delu na dvorišču, ponavadi pa izgine v par dnevih. Vendar nekateri razvijejo bolečine v križu, ki pa po nekaj dneh ne izginejo. To lahko tudi pomeni okvaro oziroma škodo na disku. Majhne razpoke na zunanjem delu diska pridejo same od sebe s staranjem. Nekateri, ki jih imajo nimajo bolečin, spet drugi lahko razvijejo bolečino v križu in hrbtenici, ki traja več tednov, mesecev ali še dlje. Zelo redki so tisti, ki razvijejo stalno bolečino, ki traja več let in so precej onemogočeni. Druga najpogostejša poškodba je hernija diska ali zamaknjenost oziroma zdrs. Hernija se pojavlja, ko jedro diska zdrsne proti obroču. Tako pride do pritiska na občutljive živce, kar pa pogostokrat povzroča nepopisno bolečino. Če so ti živci, ki vodijo do nog in stopal, pritisnjeni, se bolečine pojavljajo vzdolž zadnje strani spodnjega dela telesa, in temu rečemo išias. Pogosto se hernija diska zgodi zaradi nepravilnega dvigovanja, vlečenja, upogibanja ali sunkovitih gibov. Prav tako se bolečine raztezajo navzgor po telesu, kjer lahko povzročajo bolečine v vratu in tudi navzdol po človeškem skeletu, kjer lahko povzročajo tudi bolečine v kolkih.

Bolečine v hrbtu in križu se med sabo razlikujejo. Lahko jo občutimo kot ostro bolečino in zbadanje ali pa togo in krčevito. Vrsta bolečine je seveda odvisna od osnovnega vzroka za bolečino. Pogosto bolečine v križu spremljajo odrevenelost, mravljinčenje v udih in šibkost.

Pozdravimo jih lahko na naraven način ali pa s pomočjo današnje medicine in zdravil, ki pomagajo lajšati bolečine. Če se bolečine pojavljajo dlje časa, je pametno poskusiti različne metode in alternativno medicino, ki je že mnogim pomagala, preden se odločimo za riskantno kirurgijo.

Vendar je pri 98% bolečin v hrbtu in vratu razlog pravzaprav najvišje vretence v vratu imenovano atlas. Obrnjen atlas lahko privede do velikega števila telesnih in psihičnih motenj ter bolezni. Prvi, ki je razvil revolucionarno metodo naravnanja atlasa je švicar poznan pod imenom René-Claudius Schümperli. Sam je utrpel boleč izpah atlasa in med leti 1993 in 1996 razvil metodo, s pomočjo katere lahko atlas nastavimo nazaj na pravo mesto. Atlas ne nosi le lobanje, temveč je odgovoren tudi za položaj telesa in hrbtenice ter je odgovoren za motoriko in ravnotežje hrbtenice in celotnega skeleta.

Trajni pritisk na hrbtenjačo je pogosto lahko vzrok bolečin v križu. Z metodo naravnanja atlasa, take težave zelo hitro odpravimo, saj le z enim tretmajem natančno, varno in trajno ostranimo zasuk ali luksacijo atlasa in tako odpravimo morebitne težave tudi z migrenami, tenzijskimi glavoboli in podobnimi težavami povezanimi z glavo in hrbtenico.

Bolečine v križu


Podjetje nima akcij.

AtlasProFilax je metoda za odpravo bolečin v hrbtenici, vratu, križu in pomoč pri glavobolih in migrenah.

Je edinstvena metoda pri kateri samo z enim samim obiskom (tretmajem) odpravimo osnovi vzrok vašim težavam.

René – Claudius Schümperli je leta 1993 razvil po vsem svetu edinstveno metodo, ki  z enim samim tretmajem natančno, varno in trajno odstrani zasuk – luksacijo atlasa (prvega vratnega vretenca). Ta metoda je naravna, varna, nemedicinska in ne zahteva nobene predhodne diagnostike. Spada pod wellness kategorijo.

KATJA JUS atlasprof, dr. med. ved - 031/265-491

MARIO ŽIBRET atlasprof - 031/672-175

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »