AtlasProfilax_big


Bolečine v kolkih

Kolk sestoji iz krogle na vrhu stegnenice oz glave stegnenice in zaokroženega dela, ki to objame oziroma ponvica kolka v medenici. Večina kolčnih zlomov se zgodi v vratu stegnenice, približno centimeter ali dva pod glavo stegnenice. Dejavniki, ki lahko prispevajo k zlomu kolka vključujejo razne padce, kar je dejansko najpogostejši vzrok, osteoporoza, prometne nesreče in druge vrste resnih poškodb, ki pridejo nenadno. Dejavniki tveganja za zlom kolka vključujejo prejšnji zlom kolka ali padec v preteklosti, starost več kot 65 let, ženski spol, dednost, slaba prehrana ipd.

Bolečine v kolkih so dokaj pogosta bolečina. Ni nujno da gre pri bolečini v kolkih za zlom stegnenice ampak je lahko veliko različnih dejavnikov. Najpogosteje so posledica obrab ali z drugo besedo artroza in posledično vnetnih procesov mišic ali kolčnih čašic. Pogosto pa najdemo vzrok bolečine v kolkih v drugih dejavnikih. Tako ni čudno, da se bolečina v hrbtu ali bolečina v križu nadaljuje proti spodnjemu delu telesa, kjer prizadane tudi predel medenice in kolkov. Druga možna obolenja, ki povzročajo bolečine v kolkih so artritis, burzitis, tenditis, avaskularna nekroza, rak in razne frakture. Artritis je najpogostejši vzrok za bolečine v kolku in križu, še posebej pri starejši populaciji. Artritis vodi k vnetjem kolka in okvare hrustanca. Z leti, ko artritis napreduje, se tudi bolečina slabša oziroma stopnjuje. Ljudje z artritisom imajo pogosto občutek togosti in zmanjšanega obsega gibanja v kolkih. Frakture ali zlomi kolkov so problem zlati pri starejših, saj s starostjo kosti postanejo šibke in krhke. Oslabele kosti imaje več možnosti da se zlomijo pri padcu. Burzitis je vnetje majhnih s tekočino napolnjenih mešičkov, ki ščitijo mišice in kite. Najpogosteje je to posledica ponavljajočih ali repetativnih dejavnosti, ki dražijo kolčni sklep in lahko pride do vnetja. Tenditis je draženje in vnetje kit, ki pripenjajo mišice na kosti in je posledica ponavljajočega stresa.

Simptomi raznih obolenj ali poškodb so lahko bolečine v kolkih, težave pri stanju in težave pri premikanju noge. Bolečine v kolku variirajo od blagih do zelo hudih, še posebej, ko predolgo časa sedimo, stojimo ali smo drugače nedejavni. Vendar bolečine v kolku niso nujno omejena samo na zlom kosti vendar lahko pride tudi do deformacije sklepa, kar ponavadi pride z leti, saj se sklep oziroma hrustanec v sklepu lahko obrabi. Take bolečine v kolku pogosto spremlja tudi škripanje ali pokanje, ki se sliši tudi navzven. Zdravljenja, ki bi zaustavilo obrabo hrustanca ali celo popravilo njegovo stanje, na žalost še ni. Obstajajo pa zdravljenja, ki lahko bolečino omilijo ali popolnoma odpravijo vsaj za nekaj časa. Cilj takih zdravljenj je, da se izboljša delovanje sklepa ali hrustanca. Če to kombiniramo z zdravim načinom življenja in aktivnostjo, so rezultati lahko še uspešnejši in dolgotrajnejši.

Da bi zmanjšali bolečine v kolku in možnost kasnejših zapletov in še hujših bolečin moramo ohranjati zdravo telesno težo, redno lahko vadbo, da bi se izognili ponavljajočim bolečinam v kolku pa smo lahko prisiljeni kakšne dejavnosti tudi opustiti ali spremeniti. Namreč pretirano ukvarjanje s športom in tekom lahko preobremeni mišice, prehitro pride do obrabljenosti sklepa in povzroči hude bolečine v kolku. Lahko pride do zvinov, izpahov in zlomov. Če pride do prevelike obrabljenosti hrustanca smo lahko omejeni do konca življenja, saj hrustanca nikoli ne dobimo nazaj oziroma se sam od sebe ne obnavlja. Prav tako lahko pride do vnetja tekočine med kostjo in sklepom, ta zlahka postane razdražena in povzroča hude bolečine v kolku.

Ko je atlas izpahnjen, privede do zakrčenja mišic v ledvenem in križnem delu, kar posledično povzroči zamik medenice. To pomeni napačno razporejene sile na sklepe zaradi neravnovesja skeleta oziroma telesa. Tako prihaja do nepravilnega delovanja mišic, kit in hrustanca in nadalje privede do znatnih bolečin, ki jih ne moremo spregledati in dolgoročno do kroničnega vnetja in obrabe. Po nastavitvi atlasa z metodo Atlas Profilax je veliko ljudi opazilo izboljšanje oziroma prenehanje bolečin. Z metodo telo postavimo v pravilno ravnovesje in optimalno lego, sile na sklepe se enakomerno porazdelijo in se pritisk ter bolečine v kolkih zmanjšajo ali popolnoma prenehajo.

Bolečine v kolkih so lahko izjemno nadležne, saj imamo občutek, kot da se komaj premikamo. Zato previdnost ni odveč, živeti moramo zdravo in se primerno rekreirati. V kolikor pa pride do bolečin v kolku ali pa recimo tenzijskih glavobolov in migren je smotrno obiskati strokovnjake, ki nam lahko pomagajo.

Bolečine v kolkih


Podjetje nima akcij.

AtlasProFilax je metoda za odpravo bolečin v hrbtenici, vratu, križu in pomoč pri glavobolih in migrenah.

Je edinstvena metoda pri kateri samo z enim samim obiskom (tretmajem) odpravimo osnovi vzrok vašim težavam.

René – Claudius Schümperli je leta 1993 razvil po vsem svetu edinstveno metodo, ki  z enim samim tretmajem natančno, varno in trajno odstrani zasuk – luksacijo atlasa (prvega vratnega vretenca). Ta metoda je naravna, varna, nemedicinska in ne zahteva nobene predhodne diagnostike. Spada pod wellness kategorijo.

KATJA JUS atlasprof, dr. med. ved - 031/265-491

MARIO ŽIBRET atlasprof - 031/672-175

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »