AtlasProfilax_big


Bolečina v vratu

Vrat je sestavljen iz vretenc, ki se začnejo v zgornjem delu trupa in končajo na spodnjem delu lobanje. Vrentenca skupaj z ligamenti in mišicami zagotavljajo stabilnost hrbtenice. Mišice namreč omogočajo podporo in gibanje glave. Vrat je zelo obremenjen, saj podpira celotno težo glave, poleg tega pa mora biti gibljiv v vse smeri. Venar so vretenca v vratu manj zaščitena kot preostali del hrbtenice in zato hitreje podležejo poškodbam in okvaram, ki povzročajo bolečino in omejujejo gibanje.

Bolečine v vratu lahko nastanejo zaradi neustrezne drže telesa med delom ali doma. Lahko so posledica poškodb, mišičnih problemov, ujetega živca, ipd. Tako se bolečina razteza po lestvici od blagega neugodja do hude pekoče bolečine. Prizadane približno 10% prebivalstva vsako leto, številko povečujejo razne prometne nesreče, kjer si vrat in hrbtenico zelo hitro poškodujemo in povzročimo bolečine v hrbtu in bolečine v križu. Bolečina v vratu ni omejena na starostne skupine, saj so tveganju izpostavljeni vsi ljudje ne glede na starost.

Če je bolečina akutna, torej nenadna in intenzivna, je povezana z zakisanim vratom in mišicami. Če pa je bolečina dolgotrajna in traja več mesecev, temu rečemo kronične bolečine v vratu. Splošne bolečine v vratu se pojavljajo pri obeh spolih, čeprav je to pogosteje pri ženskah kot pri moških. Splošna bolečina se nahaja v območju vratu, vratne mišice so napetem boleče in trde na otip. Bolečina seva navzdol po ramah ali med lopatice. Lahko pa izžareva navzven v roko ali pa gor v glavo, kar lahko povzroči enostranski ali obojestranski glavobol. Bolečine v zatilju lahko spremlja tudi občutek šibkosti v ramenih in rokah. Znano je tudi, da nekateri občutijo mravljinčenje v rokah in prstih. Akutna bolečina povzroči nenormalno držo vratu, kjer smo prisiljeni glavo držati v določeni smeri, ki nam ne povzroča bolečine v vratu. Bolečine pogosto izginejo v roku enega do dveh tednov.

Bolečine v vratu povzroči veliko dejavnikov kot na primer poškodba, skrbi, stres, dolgotrajno sedenje za računalnikom in tudi če smo zaspali v neugodnem položaju. Vendar pa ni nekega skupnega pogostega dejavnika, ki bi pojasnil pojavljanje bolečin v vratu pri vseh ljudeh. Najboljše zdravilo za to je primerno raztezanje in aktivnost, kolikor nam čas dopušča. Poleg tega se je masažna terapija izkazala koristna za tiste, ki se soočajo s kroničnimi mišičnimi bolečinami v vratu, saj jim pomaga sprostiti mišice. Prav tako si lahko pomagamo s postopnim gibanjem glave v vse smeri, saj je učinek podoben kot pri masaži, še posebej pa je ta korak koristen med prho pod tokom tople vode. Vendar je v prvih 48 urah od začetka bolečine najbolje poseči po hladni 5 do 10 minutni masaži z ledom. Šele če bolečina traja več kot 48 ur, začnemo uporabljati toplotne obkladke in razna zdravila proti bolečinam.

Glavni vzrok bolečin v vratu so skrčene ali vnete mišice. Zasukana lega atlasa povzroči nabreknjenost in deformacijo globljih plasti mišic ramenskega obroča, kar se kot bolečina prenese na zunanje plasti mišic v vratu. Če bolečin ne odpravimo pravočasno lahko postanejo kronične in nam povzročajo še večje težave. Z metodo ravnanja atlasa, Atlas Profilax, je kar 87% bolnikov poročalo o izrazitem izboljšanju in 12% o znatnem izboljšanju. Potreben je samo en tretma in že takoj po njem opazimo znatno razliko v bolečini, ali pa jo popolnoma odpravi. Atlas je najvišje vretence v naši hrbtenici in njegov zasuk lahko povzroča številne težave, med drugim tudi tenzijske glavobole.

Najboljša pa je vseeno še vedno preventiva. Sedenje za računalnikom ure in ure brez vstajanja je najhujši sovražnik vratu. Kajenje je predispozicija za bolečine v vratu, zato bi bilo pametno, da prenehate kaditi, če imate ponavljajoče težave z vratom. Prav tako je prekomerna telesna teža lahko vzrok ponavljajočih težav. Boditi moramo pozorni na naše telo, jesti zdravo, se rekreirati in nasploh ohranjati zdrav življenjski slog.

Vendar poznamo še učinkovitejšo metodo in sicer Atlas Profilax. Za izboljšanje je potreben samo en tretma z naknadno masažo, s katerim trajno, uspešno in varno odpravimo luksacijo. Namreč po raziskavah je metoda pri več kot 90% ljudi uspešno delno ali popolnoma odpravila bolečine, ki spremljajo tenzijske glavobole, in se niso več vrnile. 

Bolečina v vratu


Podjetje nima akcij.

AtlasProFilax je metoda za odpravo bolečin v hrbtenici, vratu, križu in pomoč pri glavobolih in migrenah.

Je edinstvena metoda pri kateri samo z enim samim obiskom (tretmajem) odpravimo osnovi vzrok vašim težavam.

René – Claudius Schümperli je leta 1993 razvil po vsem svetu edinstveno metodo, ki  z enim samim tretmajem natančno, varno in trajno odstrani zasuk – luksacijo atlasa (prvega vratnega vretenca). Ta metoda je naravna, varna, nemedicinska in ne zahteva nobene predhodne diagnostike. Spada pod wellness kategorijo.

KATJA JUS atlasprof, dr. med. ved - 031/265-491

MARIO ŽIBRET atlasprof - 031/672-175

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »