Akvaing


Vodovodne napeljave

Za izvedbo in  servis vodovodnih napeljav se vedno lahko obrnete na vodovodarja podjetja Akvaing d.o.o, ki vam je vedno na voljo. Vodovodna napeljava vsem nam predstavlja pomemben del infrastrukture vsakega objekta. Ker predstavlja dolgoročno naložbo, je pomembno, da izberemo opremo najvišje kakovosti in da so vsa dela izvršena profesionalno. Pri vodovodni napeljavi je pomembno premišljeno delo, treba je skrbno načrtovati potek vodovodnih cevi. O vsem  tem se je dobro posvetovati z vodovodarjem, ki mu je postopek tovrstnih del poznan in vam lahko v primeru zapletov pomaga.

Vodovodne inštalacije je treba redno in dobro vzdrževati, saj slabo vzdrževana vodovodna napeljava lahko privede tudi do poškodb, ki povzročajo gmotno škodo. Osnova pri vzdrževanju je, da poskrbimo za odstranjevanje vodnega kamna, ki nastaja. Redno naj bi se čistile tudi mrežice in drugi nastavki na pipah. Tekom časa moramo preventivno pregledati tudi ventile. Potrebno je pregledati vse ventile v stanovanjskem objektu. Vsaj enkrat letno je potrebno zapreti in odpreti vse ventile. Tako lahko preverimo njihovo delovanje, saj je v primeru počenih cevi pomembno, da ventil brezhibno deluje. Če poči cev, mora ventil držati. Če se odločimo za prenovo vodovodne napeljave, se moramo zavedati, da temu sledi tudi finančen izdatek, ki bo zelo dobro naložen.

Podjetje Akvaing d.o.o. je vsekakor najboljši naslov, če se odločate za prenovo oziroma izgradnjo vodovodne napeljave. Zaposleni vam bodo z veseljem svetovali glede izbora materialov, se potrudili, da bo sam potek dela za vas kar se da neobremnenjujoč in da bo delo opravljeno hitro in kakovostno. Stranke podjetje obravnava individulano. Glede na večletne izkušnje lahko zaposleni prepoznajo potrebe strake in skušajo za njih pripraviti najugodnejšo rešitev.

 Za prenovo kuhinje ali kopalnice se pogosto stranke odločijo za novo oziroma drugačno postavitev elementov. Vodovodar mora pred montažo sanitarne opreme po potrebi premakniti vodovodne cevi in jih speljati drugače. Potek in čas prenove je lahko različen, odvisen je od tega, kako temeljita prenova bo sledila. Pred posegom je najprej potrebno zapreti vodni dotok. V starejših blokih je ta faza bolj zapletena kakor v hiši. Za zaprtje vode v bloku poskrbi upravnik,  o tem je potrebno obvestiti tudi ostale sostanovalce, saj je lahko v času prenove motena oskrba z vodo. Prav tako pa je v času dela lahko moteč hrup, ki ga tovrstni poseg povzroča. Vsekakor je dobro, da v primeru nuje to opravimo, saj vse prepogosto ljudje pričnejo s prenovo vodovodne napeljave šele, ko začne kje zamakati. Pred prenovo je potrebno ugotoviti, v kakšnem stanju so cevi naše vodovodne napeljave. Železne cevi je dobro zamenjati s plastičnimi, saj imajo slednje številne prednosti.

Za vodovodne napeljave se sicer uporabljajo različni materiali; inox, bakrene cevi, pocinakne cevi, aluplast cevi ali plastične cevi. Zadnje čase se najpogosteje uporablja plastične cevi, saj so le te bolj odporne. Življenjska doba plastičnih cevi je od petindvajset do petdeset let. Plastične cevi ohranjajo kakovost vode. Voda je v Sloveniji sicer zelo trda in izloča veliko vodnega kamna. Pretirano nalaganje na stene cevi lahko ovira pretok vode. Vodni kamen tako z leti popolnoma zamaši kovinske vodovodne cevi. Na stenah plastičnih cevi pa se vodni kamen ne more nabirati, ker so te bolj gladke.

Vodovodne napeljave


Podjetje nima akcij.

Davčna številka: 14772663
Matična številka: 2118505000

 

Ulica bratov Babnik 10, 1000 Ljubljana

http://www.akvaing.si/

info@akvaing.si

01/518-54-30

Ste to stran našli preko Googla? Vas pa ljudje ne najdejo? Rezervirajte svojo spletno vizitko na portalu iPromocija.si

Novičke

vse novice »

Povečajte prodajo

Pogosto se podjetja sprašujejo, kako naj povečajo obisk svoje spletni strani in kako naj izboljšajo prikazovanje v Google iskalniku kar bo posledično tudi povečalo prodajo. Cilj optimizacije ... Več »